Een website maken



In dit artikel gaan we je stap voor stap uitleggen hoe je je eigen website moet opstarten, waar je op moet letten en hoe je het moet aanpakken.


Het doel van je website

 

Er zijn een paar zaken waar je zeker over zou moeten nadenken. 1 van die zaken is wat het doel van je website is. Wil je producten promoten/verkopen op je website? Wil je een website maken over jezelf en diensten die je kan aanbieden? Of wil je advertenties op je website zetten? Het is altijd goed om eens stil te staan bij wat wil ik met mijn website bereiken? 

 

Wat je al kan doen is een keer brainstormen over de URL van je website, want die kies je namelijk zelf en dit is dan ook ineens de eerste stap bij starten van een website. We gaan er van uit dat de meeste onder jullie wel weten wat een URL is, maar voor de mensen die het niet weten. De URL van je website is de link die boven in je internet browser staat. Bij youtube is de URL/link van de website bijvoorbeeld www.youtube.be.

 

De URL van je website wordt ook wel je domeinnaam van je website genoemd. Je URL/ domein is iets unieks en hoort alleen bij jou website. Houd er wel rekening mee dat de URL/link nog niet in gebruik mag zijn, want een bestaande URL kan je niet gebruiken.

 

Is mijn URL nog beschikbaar?

 

Je weet dus dat de URL/link die je wil gaan gebruiken nog beschikbaar moet zijn. Er zijn verschillende websites waar je een domeinnaam kan kopen/controleren of die nog beschikbaar is. 1 van de websites die je hiervoor kan gebruiken is neostrada.nl

 

Als je op de link hier boven klikt en in de zoekbalk de URL typt die je wil gaan gebruiken weet je direct of die nog vrij is. Ook kan je controleren hoeveel je dit zou kosten. De opgegeven prijs is per jaar en je hebt de keuze dit te veranderen naar 2 of 3 jaar. Op sommige websites kan je genieten van een korting als je kiest om dit langer als 1 jaar te gebruiken.

 

Mijn domeinnaam verlengen?

 

Nog een kort weetje dat misschien handig is, bij de meeste websites waar je je domein/URL koopt zal dit automatisch verlengd worden. Stel je voor dat je een URL gekocht hebt voor een jaar, maar je wil die niet blijven gebruiken. 

 

Is het omdat je een andere URL wil, of je wil niet meer aan je website werken of voor welke reden dan ook. Dan mag je niet vergeten dat je bij de meeste websites dit zelf moet opzeggen. Het is snel gedaan en niet moeilijk, maar wel handig om te weten zo dat je het niet onnodig zal moeten betalen.

 

Wat is een webhosting?

 

Kort samengevat is de webhosting een dienst waar je webruimte kan kopen. Webruimte heb je onder anderen nodig om je website op te kunnen zetten. Ook heb je een webhosting nodig om je eigen URL te kunnen gebruiken. Als je geen webhosting hebt zal je automatisch een gratis URL/domein toegewezen krijgen.  

 

Wanneer je via wordpress een gratis website maakt en geen webhosting aankoopt zal dit hetzelfde resultaat zijn. Als we het domein van deze website gebruiken als voorbeeld en wij zouden geen webhosting genomen hebben zou de URL WordPress-marketingvooriedereen.be kunnen zijn. Dit is niet goed om in de resultaten van Google te scoren en je zal dus niet boven bij de zoekresultaten komen te staan. 

 

Je kan dit veranderen en het domein gebruiken dat je gekocht hebt, maar dan moet je al iets betalen om je domeinnaam te mogen veranderen. Dus het is makkelijker en voordeliger om direct een webhosting te kopen. En als je een goed opgebouwde website wil gaan maken heb je het sowieso nodig, of je kan er weinig tot geen interactie op maken.  

 

Als je op  Neostrada de stappen volgt wanneer je u domeinnaam wil kopen krijg je de optie om een webhosting kopen. In het begin is het starter pakket waar je 15 GB opslag krijgt meer als genoeg om je eerste website mee op te starten.

 

Domeinnaam en webhosting gekocht.

 

Als je de stappen op de website volgt en je domeinnaam en webhosting gekozen en betaalt hebt moet je even geduld hebben. Je zal vrij snel een mailtje krijgen om te bevestigen dat je domeinnaam succesvol geregistreerd is, maar meestal duurt het nog een half uurtje tegen dat je domeinnaam werkt.  

 

Wacht dus ongeveer een half uurtje en open dan de 2de mail waar je gegevens hebt gekregen om ergens in te loggen en daaronder een link. Open de link dat jou domeinnaam is met daar achter ''cpanel''. 

 

Je hebt dan de login gegevens nodig van de mail om je in te loggen in je cpanel. Je cpanel is meer de technische kant van je website en daar moet je praktisch nooit zijn. Maar voor nu meld je je aan bij je cpanel en scrol je naar beneden om de app WordPress te downloaden en te installeren.

 

WordPress gebruiken

 

Vanaf je WordPress geactiveerd hebt kan je starten met je website maken. Typ je link/domeinnaam met /wp-admin daar achter. Je zou dan bijvoorbeeld jedomeinnaam.be/wp-admin moeten hebben. Dan kan je inloggen op WordPress en kan je met je website starten. 

Nog een gouden tip is maak goede content. Maak teksten waar de mensen die je website bezoeken echt iets aan hebben. Schrijf teksten wat je zelf ook zou lezen en maak het niet te druk. 

Zet hier en daar eens een afbeelding zo dat je eens iets anders ziet dan alleen maar tekst. Zorg ook dat je je content niet aan 1 stuk door schrijft. Gebruik koppen, tussen koppen en maak spaties tussen je teksten. 

 

Dit maakt je website minder druk en zo heb je niet alleen maar tekst. Zo zullen je bezoekers langer op je website blijven en meer lezen. Nogmaals je moet waardevolle content maken. Want al heb je een mooie website met alles er op en er aan, als je content niet waardevol is voor je bezoekers zullen ze niet op je website blijven. Jij zal ook niet op een website blijven waar je het antwoord op je vragen niet kan vinden. 

 

Samenvatting van de stappen

  1. Het creëren van je domeinnaam/URL
  2. Het kopen van je webhosting
  3. Je opent je mail met de link van je Cpanel
  4. En je installeert de app WordPress bij je Cpanel
  5. Je kan starten met het maken van je website

Uitleg via video’s

Heb je hulp nodig met het maken van je site? Of bekijk je liever video's waarin alles stap voor stap uitgelegd en voorgedaan wordt? Of wil je the must know informatie over hoe je je website succesvol kan laten worden? Hieronder zijn een aantal voordelen van de uitleg met video's

  • Video's met uitleg hoe je je website moet opstarten ( Je krijgt alle stappen met uitleg op video)
  • Tips hoe je je site mooier en interessanter kan maken voor de bezoekers
  • Video uitleg hoe je je producten kan promoten via je website
  • Video's hoe je afbeeldingen en logo's op je website kan plaatsen
  • Tips hoe je hoog kan scoren bij Google
  • Toegang tot een forum met alle leden waar je je vragen kan stellen

Wil jij graag toegang tot deze video's? Of heb je graag wat meer informatie? Klik dan op de onderstaande kortingslink en geniet TIJDELIJK van een korting!

Volgend artikel

 

In ons volgend artikel gaan we uitleggen wat Paypro is, hoe je er geld mee kan verdienen en hoe je het moet toepassen. Wil jij producten promoten op je website? Dan zal dit je zeker interesseren.   

 

Is het artikel dat je zoekt nog niet online? Schrijf je hier onder dan in om een gratis mailtje te krijgen wanneer er een nieuw artikel gepubliceerd zal worden en om gratis tips en tricks te ontvangen.

 



2 Replies to “Een website maken”

  1. Top artikel dit! Makkelijk om te lezen en te begrijpen. Ik ga nog even afwachten met de video’s tot ik zeker ben dat het mij niet alleen lukt. Eerst even de gratis stapjes uit testen! 🙂

    1. Hoi Ann! Wat fijn om dit te lezen! Als je alle stappen volgt komt dit zeker wel in orde! 😀 Moest je toch liever alle uitleg via video’s bekijken kan je hier alsnog vrijblijvend voor kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *